Haber

Lütfi Doğan’dan iddialara yanıt! Erdoğan’a desteğini açıkladı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin düzenlediği “Geleneksel İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı”na katıldı. Misafirler arasında merhum Erbakan Hoca’nın sahabelerinden eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan da vardı.

SİYASİ TARTIŞMALARA CEVAP

İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı tarafından yayınlanan açıklama, Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Doğan hakkında ortaya atılan ‘siyasi’ tezlere karşılık geldi.

Açıklamada, Lütfi Doğan’ın bazı çevreler tarafından çekilen fotoğraf nedeniyle siyasete alet edildiği belirtildi. .Büyükelçiler dışındaki elçilerin isimlerinin kendisine bildirilmediği açıklandı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ’ MESAJI

açıklamada, “Bütün bunların yanında ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Hocamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman beyefendinin yanında olduğunu göstererek, milletimizin büyük menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği tüm projelerle dualarını ve desteğini ifade etmektedir. ülke ve millet.Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın davetli olduğu tüm programlara şevkle katılmaktadır.Bütün bunlar medya içeriklerinde mevcuttur..”söylendi.

İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı (ISILAY) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘Milletimizin Necip sevgili evlatları; İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı – ISILAY, İslami ilimleri araştırmak ve yaymak amacı ile Erbakan hocamızın yol gösterici liderliğinde ve Lütfi Doğan hocamızın öncülüğünde kurulmuş olup; Ülkemizde bilimsel ve akademik anlamda değerli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bir vakıftır.

SOSYAL MEDYADA ALGI OLUŞTURULUYOR

Ülkemizin girdiği seçim postasında, siyasi hayatı din ve dine karşı mücadele içinde olan bazı siyasi kesimlerin, kendilerine seslenen şahsiyetler ile ortada görünerek sosyal medyada takviye algısı oluşturmaya çalıştıkları görülmektedir. Güç kazanmak için dini cemaat.

Bu bağlamda üzülerek belirtmek isteriz ki, bir iftar programında fotoğrafı kullanılarak tarafını belirtmese de bir grup çevre tarafından hocamızın ve vakfımızın adı siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır.

DAHA ÖNCE BİLGİLENDİRİLMEDİ

Hocamız siyasi iftar yemeğine davet edilmedi ama eski bir Diyanet İşleri Başkanı olarak ‘İslam Ülkeleri Büyükelçileri’nin iftarına’ davet edildi ve bu daveti kabul etti. Ancak elçiler dışındaki diğer misafirler hakkında kendisine önceden bilgi verilmemiştir.

Hocamız hatalardan dönmek için her zamanı ve zemini bir nasihat fırsatı olarak gördüğü için Erbakan hocamızın geçmişte yol arkadaşı olan ve mesken sahibi olan teşkilat mensuplarına her zaman nasihatlerini tekrarlamaktadır. Söz konusu iftarın

‘ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ’

Tüm bunların yanı sıra ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Hocamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında olduğunu göstererek yine ülkemizin büyük menfaatleri doğrultusunda yürütülen tüm projelerden bahsediyor. ve milletimiz, duaları ve desteği. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın davetli olduğu tüm programlara Sayın He, şevkle katılmaktadır. Bütün bunlar medya içeriklerinde mevcuttur.

Vakfımızın ve Mütevelli Heyetimizin Başkanı Lütfi DOĞAN, siyasi kimliklerden alınan Hocamızın tarafının sadece milletimizin sağduyusu ve İslam ümmetinin çıkarları olduğu yerdedir. Ömrü din ve takva mücadelesi ile geçen kesimlerin, iftar sofralarını suistimal ederek dini liderler olarak öne çıkan şahsiyetlerden güç elde etme çabaları, milletimizin irfanında yer bulamayacak ucuz eylemler olarak kalmaya mahkumdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

LÜTFİ DOĞAN KİMDİR?

1930 yılında Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde dünyaya gelen Doğan, Kur’an-ı Kerim’i babası Mehmet Fehmi Efendi’den öğrendi ve hafızlığını 1942 yılında amcası Kurra Hafız Fevzi Efendi ile tamamladı.

Dönemin önemli âlimlerinin öğretiminde tecvid, kıraat ve Arapça gibi din ilimlerini alan Doğan, ilk, orta ve liseyi yurt dışından tamamladı.

Doğan, askerliğini yaptıktan sonra Gümüşhane’nin merkez ilçesine bağlı Özcan Mahallesi’nde imam hatip olarak göreve başladı. 1954 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan müftülük sınavını kazanarak çeşitli şehirlerde müftü, müftü yardımcısı ve vaiz olarak çalıştı.

Ankara’daki görevi sırasında 1965 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Doğan, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu üyeliği sırasında Diyanet İşleri Reis Yardımcılığına atandı.

Doğan, 15 Ocak 1968’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı ve bu görevi 25 Ağustos 1972’ye kadar sürdürdü.

Daha sonra Milli Görüş hareketinin kurucu başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın daveti üzerine siyasete atılan Prof. Dr. Doğan, Milli Selamet Partisi’nden (MSP) 2 dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı. 1973-1980 arası.

1980 askeri darbesi sırasında 8 ay Kirazlıdere Tevkifevinde tutuklu kalan Doğan, 1991 yılından itibaren 3 dönem TBMM’de milletvekili olarak yer aldı.

1987 yılında bazı arkadaşlarıyla birlikte ISILAY’ı kuran Doğan, Arapça, Farsça ve Fransızca bilmektedir. Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat müesseselerinde eğitim faaliyetlerine devam eden 90 yaşındaki Doğan, ileri yaşına, hayat hikayesine, bilimsel çalışmalarına, hayatında tanık olduğu önemli olaylara rağmen Siyasal hayat, İslam dünyasındaki son gelişmeler, “Türkiye’nin Yaşayan Bilim Hazineleri” haber dosyası kapsamında. Dönemin içinde var olan “şiddetli” ve “terörist” eğilimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu