Haber

Ödemiş Et Entegre Tesisi küllerinden doğdu “Üreticiye de tüketiciye de umut oldu”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 milyon TL’lik yatırımla Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni yenileyerek hem üreticiye hem de tüketiciye umut oldu. 84 milyon liralık canlı hayvan satın alan Büyükşehir, üreticilere nefes aldırırken, İzmirlileri sağlıklı ve hesaplı etle buluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından vatandaşlara sağlıklı ve ekonomik et sağlamak ve küçük üreticiyi desteklemek amacıyla yenilenen Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde 2022 ve 2023 yıllarında 3 bin 780 hayvan parçası temin edilerek 218 parçaya temel oluşturuldu. üreticiler. Tesis, bugüne kadar 2022’de 26 milyon lira, 2023’te 58 milyon lira olmak üzere toplam 84 milyon lira canlı hayvan satın aldı. Tesiste işlenen etler ise Halk Kasabı aracılığıyla ucuz, sağlıklı ve sağlıklı bir şekilde sofralardaki yerini aldı.

“Günde 10 ton et işliyoruz”
Tesiste yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İzArim Genel Müdürü Murat Onkardeşler, “Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni İzArim olarak devraldıktan sonra yaklaşık 30 milyon TL değerinde ileri proses tesisi kurduk. Aşağıdaki kesimhane ve soğuk hava depolarımızı revize ettik. Bu tesise arıtma sistemini de ekledik. İzmirli markasına ait etli tavuk ürünlerinin tüm proseslerini bu tesiste gerçekleştirmekteyiz. Sucuk, dana rosto, pastırma, köfte, antrikot, pirzola, bonfile, hazır ürünler ve tüm paketli işlerimizi bu tesisimizde hazırlamaktayız. 100’den fazla çalışanımız var. Bunlardan 15’i kadın. Günde yaklaşık 10 ton et işliyoruz. Burada çok sağlıklı bir ortamda üreticilerimize ve köylerimize kesim hizmeti veriyoruz. Kesilen sayılarımızı ikiye katladık. ISO 9001 belgesi, HACCP Belgesi, Helal Belgesi aldık. Ulusal ve uluslararası tüm kalite sertifikalarına sahibiz. İnançla Türkiye’nin önde gelen kuruluşları burada üzerlerine düşeni yapacaklardır” dedi.

“Katkısız ve koruyucusuz doğal üretim”
İleri proses tesisi yatırımıyla İzmir’in lezzetlerini markalaştırmayı ve dünyaya açmayı hedeflediklerini belirten Murat Onkardeşler, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sütte yaptığımızı ette de yapmaya çalışıyoruz. Sucuk ve kavurmalarımıza piyasada başka yerde bulunmayan yüzde 30 kuzu eti koyuyoruz. Bir yandan da bu lezzetleri yeniden sevdirmeye çalışıyoruz. Katkı ve koruyucu içermeyen doğal tekniklerle üretmeye çalışıyoruz. Sosislerimizi doğal bağırsaklarla, yerli hayvanlarla ve kelimenin tam anlamıyla sadece etle hazırlıyoruz. Sadık gıdaları üreticimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Halk Bakkal Sucuğu da yapıyoruz. Ekonomik, güvenilir ve sağlıklı gıda üretiyoruz. İşlerimiz geldiği gün Halk Bakkalı/Halk Kasabı şubelerinde hızla tükeniyor.”

İzmir markalı eserler nerelerde satılır?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzTarm bünyesinde ürettiği İzmir markalı eserler market raflarında yerini aldı. Vatandaşlar sağlıklı ve sağlıklı ürünleri İzmir Halk Bakkalları/Kasap şubeleri, İzmirliden.com ve Trendyol’un İzmirliden sayfasından satın alabiliyor. İzmir’den gelen markalı eserlerin gelecekte belirlenen zincir marketlerin raflarında yer alması için çalışmalar sürdürülmektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

akdagmadenihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu